Gelaatstherapie

Verschillende huidtype behandelingen na huidanalyse

gelaatstherapie

Bij een aromatische huidbehandeling zorgen we voor een verdunde versie van de bijpassende plantenolie of een poedermasker.

Om zo goed mogelijk met jou huid om te gaan, houden we de dosering in het oog alsook de herkomst van onze producten. We werken enkel met natuurlijke en biologische producten, zodat je van de kwaliteit kan genieten.

Naargelang je huid zal er gevarieerd worden tussen oliën, vette plantenoliën en basisproducten naar keuze.

Aromatherapie als vorm van kruidengeneeskunde.

aromatherapie

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde gebaseerd op het gebruik van etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen en staat voor de behandeling met geuren.

We leggen de nadruk op het gebruik van etherische oliën, omdat dit vluchtige oliën zijn. We zorgen dat je een behandeling op maat krijgt, in functie van je eigen lichaam. De oliën die we gebruiken zullen vooral zorgen voor een diepe reiniging, ook peeling en masker zorgen, naast massages die eveneens worden aangeboden met aromatherapie.

Hieronder vindt je een uitgebreid lijst van essentieel oliën die wij gebruiken in aromatherapie en bij welke huidtypes deze passen.

Omdat er zoveel mogelijkheden en keuzes zijn, staan hieronder enkele voorbeelden van verschillende huidtypen en de bijpassende essentiële oliën die we gebruiken.

• Normale huid

Bij een normale huidtype is de talgproductie in balans, niet te vet en niet te droog.
De huid ziet er fris uit met een heldere roze teint.
De huid voelt zacht en glad aan

Essentiële oliën die van toepassing kunnen zijn: Lavendel, Geranium, Sandelhout, Neroli, Roos, Ho-hout, Bergamot, Mandarijn, Atlas ceder, Jasmijn, Rozemarijn.


• Vette huid

Bij een vette huid werkt de talg productei te snel.
Een vette huid heeft vaak grove poriën en een glimmende aanzien.
Bij een vette huid kunnen de poriën snel verstopt geraken.

Essentiële oliën  die van toepassing kunnen zijn: Lavendel, Geranium, Rozemarijn, Roos, Bergamot, Ylang-Ylang, Sandelhout, Jeneverbes, Wierook, Cipres, Citroen, Patchouli, Salie.


• Acne huid

Er zijn vele vormen van acne. Men spreekt  van acne als de talgklieren ontstoken zijn.
Je herkent een acne huid aan veel verstopte poriën, rode harde bobbels onder de huid en mogelijk vurige puistjes met etterkopjes.
Acne kan veroorzaakt zijn door andere bacteriën, verkeerde voeding, het niet goed samenwerken van organen, overbelasting van de organen, stress,  hormonaal, enz..

Essentiële oliën die van toepassing kunnen zijn: Lavendel, Geranium, Tea Tree, Citroen, Helicryse, Cipres, Jeneverbes, Rozemarijn, Verbenon, Tijm, Linalol, Ciste roos, Manuka, Petit grain, Blauwe duizendblad, Blauwe cipres, Ho-hout


• Droge Huid

Een huid die droog of/en dun is met fijne poriën. De talgproductie is laag.
De huid kan snel rimpels vertonen en kan ook ruw aanvoelen.
Dit type huid kan vocht arm zijn wat merkbaar en voelbaar is bij koud weer, in ruimtes met centrale verwarming en bij blootstelling aan de zon.

Essentiële oliën die van toepassing kunnen zijn: Lavendel, Geranium, Neroli, Roos, Atlas ceder, Jasmijn, Sandelhout, Patchouli, Vetiver, Motia Attar

De gelaatsmassages massages gebeuren in combinatie met kwalitatieve vette planten oliën die de huid goed voeden, zoals arganolie, Cactusvijg olie, Avocado, Macadamia olie enz.


• Gevoelige huid

Een gevoelige huid is vaak een droge vochtarme huid die snel reageert op prikkels van buitenaf en voeding. De huid kan snel rood worden, rode vlekken vertonen en kan gaan jeuken. Ze verbrandt ook snel in de zon en voelt vaak droog, strak en gespannen aan.

Essentieële oliën die van toepassing zijn: Lavendel, Sandelhout, Roos Attar, Motia Attar, Jasmijn, Kamille, Citroen.

Na de behandeling krijgt de client persoonlijk advies om de behandeling thuis verder te zetten. Zo bekom je de beste resultaten.

Gelaatstherapie

Maak gebruik van onze online agenda!

Ontdek onze verschillende gelaatsverzorgingen en gelaatsverbeteringen met collageen licht therapie.
Via de button hieronder kan je de prijzen bekijken en rechtstreeks een afspraak maken.

Agenda en prijslijst

Tip.: Geef deze behandeling cadeau aan iemand die u graag ziet. Vraag naar onze cadeaucheques.