Hot stone massages

Hot Stone therapie is een eeuwenoud massagetechniek dat een ontspannend effect heeft op lichaam en geest.

hot stone massage

Wat is Hot Stone therapie een hoe werkt het eigenlijk?

Deze massagetechniek is een combinatie van de warmte van basalt stenen en de beweging van het masseren. We maken hier gebruik van afgeronde basaltstenen (vulkanische oorsprong). Deze stenen worden dan tot 45° verwarmd en gebruikt in combinatie met etherische oliën. Daarna worden de Hot Stones op je lichaam gelegd en in cirkelvormig bewegingen over je lichaam heen en weer gemasseerd. Hou er rekening mee dat Hot Stone massages krachtig en diepe massages zijn.

Welke voordelen heeft een Hot Stone massage?

De warmte die de basaltstenen afgeven dringt diep door tot in de spieren. Hiermee wordt een zeer ontspannend effect gecreëerd. Tegelijkertijd zorgt de druk van de basaltstenen voor een “stretching effect” op de spieren. Deze soort massages stimuleren je orgaanfuncties en de stofwisseling in je lichaam. Alsook helpt de massage om afvalstoffen af te voeren (ontgiftiging) en ook het zelfherstellend vermogen van je lichaam te activeren.

Aromatherapie bij het masseren.

Bij het masseren gebruiken we producten voor massages en verzorgingen aan de hand van planten olie en/of etherische oliën of synergiën. Allemaal op natuurlijke en Biologisch Basis.
Zie onze Aromatherapie pagina voor meer info over de kruiden en plantenextracten.

Korte geschiedenis van hot stone massages.

Lemzai - hot stone massages

Deze massagetechniek is al een eeuwenoud gebruik bij veel verschillende culturen.

Bij de Grieken en Romeinen werden in de badhuizen warme stenen gebruikt om mekaar te masseren. Alsook maakten andere culturen zoals de Inca’s, oorspronkelijke bewoners van Amerika, Maöries, etc. gebruik van deze techniek. Ook in Oosterse culturen wordt Hot Stone therapie reeds eeuwen gebruikt om ziektes te voorkomen en aandoeningen te behandelen.

Hot Stone massages

Maak gebruik van onze online agenda!

Via de button hieronder kan je de prijzen bekijken en rechtstreeks een afspraak maken.

Agenda en prijslijst

Tip.: Geef deze behandeling cadeau aan iemand die u graag ziet. Vraag naar onze cadeaucheques.