Orthomoleculaire Therapie

Je lichaam op moleculaire niveau begrijpen en herstellen

Orthomoleculaire Therapie

We kunnen ervan uitgaan dat elk lichaam de nodige voedingsstoffen nodig heeft om goed te functioneren. Om je lichaam hiermee te helpen gebruiken we Orthomoleculaire Therapie.

In onze vaak drukke Westerse maatschappij nemen we meestal te weinig tijd om een voedzame maaltijd te nuttigen. Ofwel eten we vaak te snel, of eten we voedsel met teveel suiker en niet genoeg voedingsstoffen. Hiermee komen er gezondheidsklachten en stress als gevolg naar boven drijven. Omdat we onze lichaam niet liefdevol behandelen door “gehaastheid”, én ook vooral door verkeerde voedsel met te weinig voedingsstoffen, gaat deze minder goed functioneren.

Met de orthomoleculaire therapie gaan we samen op zoek naar een verbetering zodat je lichaam zich op moleculair niveau weer vlot zijn werk kan doen. Spijtig genoeg zijn we te weinig bewust bezig met ons voedsel. Ondanks het overvloedigheid aan eten én meerdere maaltijden per dag zijn we eigenlijk ondervoed op vlak van de basisvoedingsstoffen. Deze voedingsstoffen zouden we dan ook dagelijks moeten verbruiken om gezond te blijven.

Regulier versus complementair

Orthomoleculaire Therapie

Ik leerde ook dat naast reguliere zorg een hele andere zorg bestaat. De complementaire zorg.

Met deze complementaire zorg kijken we op een hele andere manier naar de klachten van je lichaam. De complementaire zorg, waar de orthomoleculaire therapie een onderdeel van is, kijkt naar de oorzaak van je klacht. Waardoor is de klacht ontstaan, waarom heb jij deze klachten?

De alles zeggende spreuk van Hippocrates, Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde “Laat je voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding” is zo voor mij van toepassing. Dit is tevens een sterke motivatie voor mij om steeds meer te willen weten over puur & eerlijke voeding en orthomoleculaire geneeskunde.

Herken je lichaam en geef het wat het nodig heeft

Orthomoleculaire Therapie

Elk lichaam is anders en daarbij hoort de juiste voeding. Vaak eten we voedsel dat we makkelijk kunnen kopen en koken. We denken hierdoor helemaal niet na over de gevolgen van onze keuzes en de manier waarop we ons voeden.

Omwille van enkele klimaatsfactoren alsook menselijk toedoen met betrekking tot landbouw, heeft ons voedsel aan voedingswaarde moet inboeten. Doordat de voeding onvoldoende voedingstoffen bevat kunnen we ervan uitgaan dat ons lichaam niet wordt onderhouden zoals het hoort. Dit kan infecties meebrengen en ons immuunsysteem flink onder druk zetten.

Door je lichaam de juiste voedingsmiddelen te geven kan je dit nog omkeren, laat je dus begeleiden door Lemzai in het kiezen van kwalitatief voedsel.

Vervolledig je eigen menukaart

Orthomoleculaire Therapie

Heb je ook last of klachten van vermoeidheid, maag/darmen, verminderde weerstand, ontstekingen en zo veel meer. Via onderzoek is het bewezen dat het om tekorten gaat in je voeding.

De orthomoleculaire therapie helpt je om deze tekorten te identificeren en bij nader inzicht bij te sturen en in te vullen. Je kan bvb kiezen om verantwoorde biologische en vers bereide voeding te eten. Dit is al een eerste stap om het lichaam weer goed te laten functioneren.

Het advies dat je krijgt helpt je naar een bewustere wijze van eten en bereiden van voedsel. Het hoeft dus geen streng dieet te zijn. Bepaalde voedingsstoffen aanvullen met vitaminen, mineralen en enzympreparaten helpt om het immuunsysteem te versterken. Dit kan zeker bijdragen tot een betere weerstand. Deze betere levensstijl heeft dan voordelen voor je algemene gezondheid, zowel fysisch als mentaal.

Orthomoleculaire Therapie

Maak gebruik van onze online agenda!

Via de button hieronder kan je de prijzen bekijken en rechtstreeks een afspraak maken voor orthomoleculaire therapie.
Agenda en prijslijst