Voetreflexologie

Voetreflexologie beschouwt de voeten als spiegels van het lichaam.

voetreflexologie

Alle onze organen en lichaamsdelen staan in verbinding met plaatsen op onze voetzolen, deze plaatsen noemen we “reflexzones”.

Door bepaalde reflexzones of punten op je voeten te masseren wordt de doorbloeding en energiedoorstroming gestimuleerd. Hierdoor heeft je lichaam de mogelijkheid zichzelf te herstellen doordat er afvalstoffen worden afgevoerd via ons lymfesysteem.

Dit energiedoorstroming en afvoer van afvalstoffen in je lichaam gebeurt over de volgende uren en dagen na de massage. Hierdoor is voldoende water drinken en de nodige rust opzoeken van belang.

Deze massage type leidt dan tot een betere gezondheid, meer vitaliteit en ontspanning van je lichaam en geest.

Met voetreflexologie kunnen verschillenden klachten worden verholpen of verzacht; Darmklachten, constipatie , migraine, stress, alsook vermoeidheid en depressies kunnen baat hebben bij voetreflexologie massages.

Waarom magnesium therapie?

Voetreflexologie - magnesium vlokken

Magnesium is de derde levensbehoefte van de mens en wordt ook wel de ‘vonk van het leven genoemd’!

Net als bij de eerste twee levensbehoeftes: zuurstof en water, heeft ons lichaam voortdurend magnesium nodig. En net als bij zuurstof en water kunnen we geen voorraad in ons lichaam aanleggen. Je lichaam gebruikt namelijk het magnesium dat het nodig heeft en een eventueel overschot wordt via urine en transpiratie uitgescheiden.

Dit betekent ook dat we maar moeilijk teveel in ons lichaam kunnen krijgen.

Een tekort aan magnesium in je lichaam daarentegen heeft wel gevolgen. Een tekort draagt bij tot het ontstaan van allerlei kwalen en aandoeningen zoals Diabetes type2, hart- en vaatziekten en osteoporose. Depressie en gebrek aan energie worden ook met een magnesiumtekort in verband gebracht.

Magnesium is ook van belang voor de opname en verwerking van diverse belangrijke vitamines en mineralen in je lichaam, waaronder vitamine D, Kalium en B. Indien er een tekort aan magnesium is, zien we ook vaak een tekort aan onder andere bovengenoemde vitamines.

Uit internationaal onderzoek blijkt dat 30% TOT 60% VAN DE MENSEN NIET EENS DE MINIMAAL AANBEVOLEN HOEVEELHEID MAGNESIUM BINNEN KRIJGT.

Dit tekort komt doordat er in ons voedsel steeds minder magnesium aanwezig is. Ook het hectische leven waar we in leven speelt hierin een grote rol.

In tijden van ziekte, stress, menstruatie, zwangerschap, overgang en bij medicatiegebruik hebben we een hogere behoefte aan magnesium, ons lichaam bezit voor dit mineraal geen buffersysteem voor opslag.

Veel van ons kunnen dus wel wat extra gebruiken, misschien is dit bij jou ook het geval!

Magnesiumvoetbad!

Voetreflexologie - magnesium vlokken

Aangezien onze voetzolen 3000 poriën bezitten is magnesium in de vorm van vlokken in een voetbad de beste vorm van opname voor ons lichaam.

Deze behandeling wordt gegeven alvorens je voetreflexmassage wordt gestart om optimale resultaten te verkrijgen.

Magnesium dringt rechtstreeks via onze huidlaag binnen naar de cellen waar ze moet zijn. Na een magnesiumvoetbad voel je je al volledig ontspannen en de massage moet nog beginnen. Het lichaam krijgt hierdoor achteraf een volledige boost.

Na een medische pedicure kan het ook zijn dat de klant wordt gemasseerd met magnesium. Dit is dan in de vorm van pure magnesiumolie, een vorm die beter wordt opgenomen op een droge huid.

Deze vorm van massage is vooral aangewezen bij klanten met pijnlijke voeten, stress en zelfs slaapproblemen. Het is dan de bedoeling dat je voor het slapen gaat je insmeert via de voetzolen, oksels en buik. De opname gebeurt het best via deze zones.

Magnesium producten

Zechsal magnesium

Magnesium producten kan u via de website van Zechsal online bestellen. www.zechsal.eu

Om korting te genieten dient u  de code: lemzai in te geven op het einde van u bestelling.
U kan u producten ook afhalen tijdens u afspraak bij ons in de praktijk.
Voor verdere vragen over magnesium of persoonlijke vragen mag u mailen naar info@lemzai.be

Voetreflexologie

Maak gebruik van onze online agenda!

Via de button hieronder kan je de prijzen bekijken en rechtstreeks een afspraak maken.

Agenda en prijslijst

Tip.: Geef deze behandeling cadeau aan iemand die u graag ziet. Vraag naar onze cadeaucheques.